SP: Španija i Portugal u osmini finala nakon velike drame

U uzbudljivom raspletu B grupe Svjetskog prvenstva u Rusiji, Španija je remizirala sa Marokom 2:2 i osvojila prvo mjesto, dok je Portugal odigrao 1:1 sa Iranom i zbog lošije gol-razlike završio kao drugoplasirana selekcija u grupi B.

Portugal se plasirao u osminu finala poslije triler završnice na Mordovia Areni u Saransku.

Portugalci su poveli u 45. minuti fenomenalnim golom Ricarda Quaresme, a priliku za povećanje vodstva imao je Ronaldo, ali je njegov udarac sa bijele tačke u 53. minuti odbranio golman Irana Alireza Beiranvand.

Iranci su u sudijskoj nadoknadi izjednačili na 1:1 golom Karima Ansarifarda iz jedanaesterca, a zatim je Mehdi Taremi u 94. minuti propustio veliku priliku za pobjedu i senzacionalno izbacivanje aktuelnog evropskog prvaka sa Mundijala u Rusiji.

U drugoj utakmici u Kalinjingradu Španija je tek u posljednjim trenucima došla do boda protiv već otpisanog Maroka.

Khalid Boutaib je u 14. minuti doveo Maroko u vodstvo, ali je pet minuta kasnije izjednačio Isco.

U 81. minuti Youssef En-Nesyri donosi novu prednost selekciji Maroka koja do večeras nije postigla nijedan pogodak na prvenstvu u Rusiji.

Španci su golom rezerviste Aspasa u 91. minuti izjednačili na 2:2, te osvojili bod za prvo mjesto u grupi zbog više postignutih golova (6:5) od selekcije Portugala (5:4).

Poslije uzbudljivih završnica večerašnjih utakmica u grupi B, Španija je prva sa pet bodova, koliko ima i Portugal. Iran je osvojio tri, a Maroko jedan bod.

Španija će u osmini finala igrati protiv domaćina prvenstva Rusije, dok će Portugal kao drugoplasirana ekipa grupe B odmjeriti snage sa pobjednikom grupe A Urugvajem.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*