SP Rusija: Rasplet u grupama C i D

Na Mundijalu u Rusiji igraju se utakmice 3. kola u grupama C i D nakon kojih će biti poznata još 4 učesnika osmine finala. Francuska je siguran putnik iz grupe C, dok se u D grupi sve selekcije nadaju plasmanu među 16 najboljih. Uživo na BHT1 pratite mečeve Danska-Francuska i Island-Hrvatska, a susrete Australija-Peru i Nigerija-Argentina gledajte na portalu bhrt.ba.

Danska – Francuska (PRIJENOS BHT1, 16:00)

Danska i Francuska će u međusobnom duelu na moskovskoj Lužniki Areni odlučiti pobjednika grupe C. Francuska je pobjedama nad Australijom i Peruom već osigurala prolaz u osminu finala i samo ih poraz od Danske može skinuti sa prvog mjesta u ovoj grupi. Dancima je dovoljan remi, čak i poraz u meču protiv Trikolora, pod uslovom da Australija ne savlada selekciju Perua ubjedljivim rezultatom.

Australija – Peru ( PRIJENOS bhrt.ba, 16:00, SNIMAK BHT1, 17:55)

 

Peruanci su i pored dva minimalna poraza od 0:1 u Rusiji prikazali kvalitetan fudbal, te je teško očekivati da će ih “Kenguri” deklasirati u oproštajnoj utakmici na Mundijalu.

Australija je oba gola na šampionatu postigla sa bijele tačke, a strijelac protiv Francuske i Danske bio je kapiten Mile Jedinak.

Island – Hrvatska (PRIJENOS BHT1, 20:00)

Mnogo više neizvjesnosti očekuje se od 20 sati, kada su na rasporedu odlučujuće utakmice u grupi D.

Hrvatska je obezbijedila plasman u nokaut fazu turnira u Rusiji, a selektor “Vatrenih” Zlatko Dalić je najavio nešto izmijenjen sastav u odnosu na onaj koji im je donio šest bodova u mečevima protiv Nigerije i Argentine.

Selekcija Islanda je u prvom kolu uspjela osvojiti bod protiv bezidejnih Argentinaca, ali u drugom susretu nije imala šanse protiv rastrčanih i motivisanih Nigerijaca.

Island može proći dalje samo uz trijumf nad rezervnom postavom Hrvatske i minimalnu pobjedu “Gaučosa” u okršaju sa Nigerijom.

Nigerija – Argentina ( PRIJENOS bhrt.ba, 20:00, SNIMAK BHT1, 23:25)

Dvostruki svjetski šampion i finalista prošlog Mundijala Argentina suočava se sa ispadanjem u ranoj fazi završnog turnira u Rusiji.

Argentinci su potpuno podbacili protiv Islanda i Hrvatske, a večeras će protiv Nigerije u Sankt Petersburgu igrati odlučujuću utakmicu za drugo mjesto u grupi D.

Leo Mesi i društvo nemaju više sve u svojim rukama, te će osluškivati rezultat iz Rostova gdje se u istom terminu sastaju Island i lider grupe D Hrvatska.

Utakmicu Nigerija – Argentina gledajte direktno na portalu bhrt.ba od 20 sati, uz snimak na BHT1 u 23:25 sati.

(BHRT/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*