Zasijedala Vlada TK

Vlada TK danas je utvrdila Odluku o utvrđivanju prioriteta u raspodjeli sredstava za izgradnju stambenih objekata na području TK za potrebe porodica čiji su stambeni objekti uništeni usljed prirodne nesreće. Fond za sanaciju šteta FBIH je Vladi TK dodijelio milion KM, za pomoć stanovništvu koje je ostalo bez kuća.

Prema riječima Bahrije Umihanića, premijera TK, Vlada je odlučila dodijeliti grantove za 28 korisnika, po općinama i to srazmjerno broju uništenih objekata na području svake od njih. Svaki korisnik dobit će po 35 700 KM.

Vlada je također utvrdila i Odluku o utvrđivanju prioriteta u raspodjeli sredstava privrednim subjektima na području TK, koji su pretrpjeli štete usljed prirodne nesreće. Federalni fond je izdvojio 2 miliona KM za 1000 malih poduzetnika koji nisu u sistemu PDV-a. Od toga, za naš Kanton su predviđena sredstva za njih 300 i to po 2000 KM za očuvanje biznisa.

Sredstva bi u oba slučaja na račun TK trebala biti prebačena sutra, a zatim će biti prebačena na račune općina, koje će izabrati krajnje korisnike.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*