SP: Odlučujući mečevi u grupama E i F

Na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji igraju se utakmice 3. kola u grupama E i F, nakon čega ćemo dobiti još dva para osmine finala. Od 16 sati u grupi F igraju Meksiko i Švedska, uz prijenos na BHT1, a meč Južna Koreja-Njemačka gledajte na portalu bhrt.ba. U grupi E se od 20 sati sastaju Srbija i Brazil (BHT1), te Švicarska i Kostarika (bhrt.ba).

Meksiko – Švedska (16:00, PRIJENOS BHT1)

Na Ekaterinburg Areni gledamo duel Meksika i Švedske. Meksiku je dovoljan bod za osminu finala, dok je Šveđanima za prolaz dalje, pored trijumfa u današnjem meču, potrebno da postignu više golova od Nijemaca koji imaju identičnu gol razliku kao Švedska (2:2).

Naime, kriterij određivanja poretka u grupi su bodovi, zatim gol-razlika, pa broj postignutih golova, a postoji realna mogućnost da u ovoj grupi čak tri selekcije osvoje po šest bodova.

Južna Koreja – Njemačka (16:00, PRIJENOS bhrt.ba, 17:55, SNIMAK BHT1)

Aktuelni prvak svijeta Njemačka nakon dva kola u grupi F ima pobjedu i poraz, a za plasman u osminu finala Nijemcima treba pobjeda protiv Južne Koreje, i to sa što većom razlikom, ukoliko Šveđani savladaju Meksiko.

Ako Meksikanci ostanu neporaženi u dvoboju sa Švedskom, Njemačkoj će biti dovoljan i neriješen rezultat protiv Južne Koreje.

Korejanci mogu do osmine finala samo ako ubjedljivo pobijede Njemačku, a Švedska izgubi od Meksika.

Utakmicu na Kazanj Areni pratite od 16:00 na portalu bhrt.ba.

Srbija – Brazil (20:00, PRIJENOS BHT1)

Od 20 sati počinje rasplet u vrlo zanimljivoj grupi E, gdje sve reprezentacije, osim Kostarike, imaju šanse za plasman u drugu rundu takmičenja.

U Moskvi se sastaju selekcije Srbije i Brazila. Srbijancima je za osminu finala potrebna pobjeda protiv petorostrukog šampiona svijeta. U tom slučaju Brazilci bi bili pred ispadanjem i za ostanak bi im trebala pobjeda Kostarike protiv Švicarske.

Srbija može proći dalje i uz neriješen rezultat sa Brazilom, ako Kostarika savlada Švicarsku sa najmanje dva gola razlike.

Švicarska – Kostarika (20:00, PRIJENOS bhrt.ba, 23:25, SNIMAK BHT1)

Švicarci u posljednje, treće kolo ulaze sa četiri boda iz mečeva sa direktnim konkurentima u grupi E. Turnir su otvorili remijem 1:1 sa favoriziranim Brazilom, a u drugom kolu su nakon preokreta pobijedili Srbiju 2:1.

Izabranicima Vladimira Petkovića dovoljan je i jedan bod protiv Kostarike kako bi ovjerili kartu za osminu finala Mundijala u Rusiji.

Utakmicu iz Nižnjeg Novgoroda možete gledati u 20:00 sati na portalu bhrt.ba.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*