AKAZ ocjenjuje timove porodične medicine u tuzlanskom Domu zdravlja

AKAZ, Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH počela je ocjenjivati timove porodične medicine u tuzlanskom Domu zdravlja. Radi se o 6 timova porodične medicine, koji su ušli u proces akreditacije.

Vanjski ocjenjivači Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH dr.Dražana Šimić,dr.Dženana Alimanović i dr.Malik Vodopić obavljat će vanjsku ocjenu šest timova porodične medicine Doma zdravlja Tuzla u svrhu akreditacije u okviru projekta poboljšanje kvaliteta/akreditacije timova porodične/obiteljske medicine u FBiH (CVRAM projekt) koji implementira ured Svjetske zdravstvene organizacije u BiH (SZO), a finansijski podržava Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC).

Delegaciju AKAZ-a primili su prim.dr.Suad Bijedić, direktor ustanove i prof.dr.Samir Mačković,pomoćnik direktora za medicinska pitanja.Razgovaralo se o porodičnoj medicini, ali i pripremama za akreditaciju timova.

Nakon završetka vanjske ocjene izvještaje vanjskih ocjenjivača će pregledati i ocijeniti Komisija za akreditaciju i na osnovu pokazanih rezultata će dati preporuku Upravnom vijeću AKAZ-a koje donosi odluku u vezi sa akreditacijom.

(RTv7/Dom zdravlja Tuzla)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*