(VIDEO) Završena sjednica Gradskog vijeća Tuzla

U podnevnom dijelu sjednice , vijećnici GV Tuzla jednoglasno  su usvojili tačke koje su razmatrali. Između ostalog, usvojena je  Odluka o raspisivanju javnog oglasa , postupku i utvrđivanju  uslova, kriterija za imenovanje  gradskog pravobranioca u Gradskom Pravobranilaštvu Tuzla, Odluka o pristupanju izradi zoning plana Privredne zone  Mlake  u Tuzli, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o provođenju prostornog plana  Grada Tuzla za period 2010-2030. Godina.

Usvojeni su i Informacija  o upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja u zgradi sa prijedlogom mjera, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika  o uslovima za obavljanje poslova upravitelja, Uputstvo  o izmjenama i dopunama  Uputstva o načinu promjene upravitelja kao i Odluka o izmjenama Odluke  o kućnom redu  u stambenim zgradama.

Razmatranje izvještaja o radu javnih i drugih preduzeća  čiji je osnivač Grad Tuzla, kao i izvještaja o radu JU Narodno pozorište Tuzla, te razmatranje Informacije o realizaciji zaključaka sa tematske sjednice o problematici aerozagađenje na području Grada Tuzle pomjereni su za narednu sjednicu Gradskog vijeća, koja će biti održana 16. jula.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*