U Doknju i Donjoj Obodnici intezivni radovi na sanaciji štete

Zahvaljujući naporima općinskih organa vlasti, intezivno se radi na sanaciji terena i u jednim od najteže pogođenih naselja Općine Tuzla, Dokanj i Donja Obodnica.

Stanje u naselju Crno blato u Mjesnoj zajednici Dokanj je i dalje teško. Od 60 do sada registrovanih klizišta, samo jedno srušilo je oko deset kuća. Šteta je nesaglediva, a pojavljuju se nove pukotine na stambenim objektima koji su do sada bili čitavi. Prema riječima člana savjeta Mjesne zajdnice Dokanj Viktora Marjanovića, još uvjek su ugroženi mezarje u naselju Hidani, kao i oba groblja.

Dokanj je bio blokiran sa svih strana, ali se zahvaljujući brzoj reakciji svih mještana, te nadležnih struktura vlasti na čelu sa načelnikom Jaminom Imamovićem, odmah prve noći izašlo na teren i nadljudskim naporima nastojala ublažiti posljedica, za što mještani izražavaju veliku zahvalnost. Volontere Crvenog krsta Općine Tuzla smo i danas zatekli na ovom lokalitetu.

Ogromne poplave i klizišta pogodili su i Mjesnu zajednicu Donja Obodnica. Iseljeno je 28 domaćinstava, a putna infrastruktura je uništena, te se do ovih naselja dolazi alternativnim pravcima. Mještani su samoinicijativno krenuli sa radom, a kako nam je kazao predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Ćazim Džafić, veliku podršku su imali od svih općinskih organa vlasti.

Kako su nam kazali naši sagovornici, i u narednom periodu će se intezivno raditi na sanaciji posljedica poplava i klizišta, sa prioritetom na saobraćajnu infrastrukturu.

(RTV7)

Jedan komentar

  1. I see You're truly a excellent webmaster. This web site loading speed is incredible.
    It seems that you're doing any distinctive trick.

    Moreover, the contents are masterwork. you've done a wonderful job in this subject!
    Similar here: bezpieczne zakupy and also here: Bezpieczne zakupy

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*