Tuzla domaćin velike arhivske smotre

U organizaciji Arhiva TK, koji ove godine obilježava 60. godišnjicu uspješnog rada i Društva arhivskih zaposlenika TK u dane 25. i 26. septembra, održaće se 27. po redu Međunarodno savjetovanje «Arhivska praksa 2014». Ove godine učešće na Savjetovanju će uzeti oko 45 izlagača, te oko 200 drugih gostiju i učesnika. Kao i do sada i u okviru ovogodišnjeg savjetovanja biće realizovano nekoliko stručnih, kulturnih i naučnih sadržaja.

U srijedu 24.9.2014. godine predviđeno je otvaranje gostujuće izložbe “Šetnja Zagrebom dokonog purgera”, Državnog arhiva u Zagrebu, koja je rezultat dugogodišnje dobre saradnje arhiva iz Tuzle i Zagreba. Ista će biti otvorena na Galeriji Hotela “Tuzla” sa početkom u 18:00 časova.

U četvrtak 25.9.2014. godine u 9.30 u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla predviđeno je Svečano otvaranje Savjetovanja “Arhivska praksa” 2014”. U sklopu istog biće upriličena i promocija časopisa Arhivska praksa br.17, koji po tradiciji prati ovaj značajan stručni i naučni skup, a u kojem su publikovani radovi koje će prisutni imati priliku čuti u dva dana Savjetovanja.

Sadržaje Savjetovanja, kao i do sada, pratiće i prezentacija najsavremenije arhivske i informatičke opreme više referentnih kompanija iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Navedeni stručni, naučni i kulturni sadržaji Savjetovanja “Arhivska praksa 2014” treba da daju doprinos razvoju arhivske struke i povezivanju arhiva iz Bosne i Hercegovine sa arhivskim ustanovama zemalja razvijenog svijeta.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*