Uspjesi Streljačkog invalidskog kluba Tuzla na memorijalu u Živinicama

U subotu je održan Memorijalni turnir Mehmed Korajac u Živinicama u takmičenju vazdušna puška. Strijelci Streljačkog invalidskog kluba Tuzla i na ovom takmičenju bili su na visini zadatka.

U pojedinačnoj  konkurenciji 1. mjesto sa osvojena 184 kruga i zlatnu medalju osvojio je Jasmin Šestan dok je 3. mjesto sa osvojena 181 kruga osvojio Mirsad Hasić.  Sa osvojena 171 kruga Kadira Nukić osvojila je bronzanu medalju.

U ekipnom plasmanu turnira je prvo mjesto osvojila ekipa SIK Tuzla sa osvojenih 528 krugova i prvo mjesto u 3. kolu Premijer Federalne lige za osobe sa invaliditetom u sastavu Mujić Mirzet, Tursum Vernes i Hasić Mirsad sa osvojena 463 kruga su osvojili 1. mjesto.

Pripadajući pehar u ženskoj konkurenciji, te prvo mjesto u Premijer Federalnoj ligi 3. kola i Kantonalnoj ligi 2. kola je ekipa SIK u sastavu Nukić Kadira, Ramić Mirela i Merima Muminović dok je u muškoj konkurenciji ekipa SIK Tuzla 2 u sastavu Ferizović Fuad , Šestan Jasmin i Stevanović Predrag osvojila 534 kruga i osvajač je prvog mjesta drugog kola Kantonalne Lige za 2018. godinu koja se održava u šest kola.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*