Banjaluka: Večeras protest “Pravda za Davida i svu našu djecu”

U Banjaluci će danas, na Trgu Krajine, biti organizovano masovno okupljanje građana pod nazivom “Pravda za Davida i svu našu djecu”, u znak protesta zbog dešavanja oko slučaja Davida Dragičevića. Organizatori skupa, koji počinje u 19 sati, su otac stradalog Davida, Davor Dragičević i, kako se navodi, zajednica odgovornih građana „Pravda za Davida“.

Građanima će se, osim Davora Dragičevića, obratiti i Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića iz Sarajeva, te Spasenija Aranđelović, majka takođe tragično nastradale Danijele Aranđelović iz Tuzle.

Uz roditelje djece čije smrti do danas nisu razjašnjene, skupu će se obratiti i pojedini članovi grupe Pravda za Davida.

Očekuje se dolazak velikog broja ljudi iz RS, ali i iz drugih dijelova BiH.

Planirano je da skup bude završen do 20:30 sati, navedeno je u saopštenju.

Ove sedmice je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo naredbu o provođenju istrage protiv više NN lica zbog postojanja osnova sumnje da su lišile života Davida Dragičevića, čime su učinile krivično djelo ubistvo.

Iz Tužilaštva su saopštili da ne postoji nijedan dokaz da je Dragičević bio zarobljen i zlostavljan, kao ni osnov sumnje za to, već da je njegova smrt nastupila utapanjem.

Otac Davor Dragičević i dio javnosti smatraju da je mladić ubijen i da vlast namjerno prikriva izvršioce.

Prije nekoliko dana Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) nije prihvatila izvještaj Anketnog odbora formiranog s ciljem sagledavanja relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Opozicija je, nakon glasanja o izvještaju, napustila skupštinsku salu.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*