Milan Tegeltija ponovo izabran za predsjednika VSTV-a

Na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, koja se održava danas u Sarajevu, Milan Tegeltija izabran je na drugi mandat kao predsjednik VSTV-a.
Njega je predložila Željka Radović, koja je kazala da su, pred ovaj saziv Vijeća kojim je predsjedavao Tegeltija, stavljeni ozbiljni i odgovorni zadaci.

– Jedan korak smo napravili. To je Upitnik za pristup BiH Evropskoj uniji. Na kraju, na posljednjem sastanku, dobili smo pozitivne zadatke i pozitivne efekte. U radu ovog vijeća bilo je teških trenutaka, ali Milan Tegeltija, kao predsjednik Vijeća, kao lider ove institucije prepoznao je ozbiljnost svih zadataka koji su stavljeni pred nas i uz njegovu pomoć i vodstvo mi smo ispoštovali do sada sve postavljene zadatke pred ovo vijeće. Smatram, i radi kontinuiteta bilo bi izuzetno dobro i pozitivno da i naredni period na čelu ovog vijeća, ove institucije, bude dosadašnji predsjednik – kazala je Radović.

Inače, članovima Vijeća danas će biti predočena informacija o ministarskom sastanku u okviru strukturalnog dijaloga o pravosuđu.

Vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić podnijet će izvještaj o radu Tužilaštva BiH za 2017. godinu, nakon čega će uslijediti razmatranje predstavljenog izvještaja.
(Vijesti.ba / Avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*