Tuzlanski Bingo preuzeo Interex! Naredni cilj-slovenački Tuš!

Francuska trgovinska kuća „Intermarche“, vlasnik trgovinskog lanca „Interex“, definitivno se povlači s tržišta BiH, a cijeli lanac njihovih maloprodajnih objekata preuzima tuzlanski poduzetnik Senad Džambić, vlasnik brzorastućeg trgovinskog lanca „Bingo“, piše Slobodna Bosna.

Talas krupnih promjena na regionalnom tržištu maloprodaje snažno je zapljusnuo i BiH. Neke krupne promjene već su se desile, no tek će uslijediti najkrupnije.

U narednih mjesec-dva, prema pouzdanim informacijama Slobodne Bosne, maloprodajni lanac Bingo, u vlasništvu tuzlanskog poduzetnika Senada Džambića, preuzet će 25 maloprodajnih objekata francuskog lanca Intermarche, koji u BiH posluje pod nazivom Interex, a šuška se da je vlasnik Binga zainteresiran i za preuzimanje dvadesetak maloprodajnih objekata Tuša u vlasništvu slovenačkog poduzetnika Mirka Tuša.

Dogovor o preuzimanju mreže maloprodajnih objekata Interexa praktično je okončan, i još se samo čeka formalna odluka Konkurencijskog vijeća BiH o dopuštenoj koncentraciji.

Vrijednost akvizicije drži se u tajnosti, no u poslovnim krugovima kruži informacija da je Džambić francuskim vlasnicima platio oko 30 miliona eura i da je približno toliko spreman platiti i slovenačkom vlasniku „Tuša“ koji je zapao u ozbiljne finansijske probleme. Maloprodajni lanac Bingo iz Tuzle snažno se širio proteklih nekoliko godina otkako se počeo oslanjati na investicioni kapital EBRD-a, a s novim proširenjem trgovinske mreže, definitivno će se pozicionirati kao drugi najveći trgovinski lanac u BiH, odmah iza vodećeg Konzuma i Mercetora, koji odnedavno posluju pod jednim krovom. Maloprodajni lanac Bingo obuhvata nekih 100 objekata različitog formata smještenih u 40 općina oba entiteta, a s pridodatom mrežom Interexovih, a moguće i Tušovih maloprodajnih objekata, bit će prisutan u svim većim gradovima i općinama BiH i nametnut će se kao vodeći trgovinski lanac u BiH, piše Slobodna Bosna.

(Danas.info)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*