Iz policijskog biltena: Razbojništvo u Mramoru

Prema informacijama iz MUP-a TK u protekla 24 sata na području Tuzle dogodilo se razbojništvo u Mramoru. Ovom prilikom vlasnica kuće je zadobila povrede. Prenosimo opširnije informacije o ovom i drugim događajima sa području u nadležnosti PU Tuzla:    

PU Tuzla

Dana, 24.09.2014.godine PU Tuzla – PS Zapad je zaprimila prijavu da je istog dana oko 19,30 sati u porodičnoj kući u mjestu Mramor, općina Tuzla, od strane dva NN lica, izvršeno razbojništvo nad M.B., rođena 1940.godine. Ovom prilikom od vlasnice kuće nije ništa otuđeno, dok je ista zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari u UKC Tuzla nisu izjasnili, nakon čega je puštena na kućno liječenje. O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili policijski službenici OKP PU Tuzla koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

PU Tuzla

Policijski službenici PU Tuzla su Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijeli Izvještaj protiv D.B., rođen 1988.godine i E.H., rođen 1991.godine, oba iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su u vremenskom periodu od 11.06. do 06.07.2014.godine na području općine Tuzle počinili ukupno sedam krivičnih djela, od čega dva KD teške krađe i 5 KD krađe (otuđenja pogonskog goriva iz rezervoara teretnih motornih vozila i autobusa).

PU Tuzla

Dana, 24.09.2014.godine policijski službenici OKP PU Tuzla su u Tuzli izvršili pretres 21-godišnjaka iz Tuzle, kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli sedam manjih pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“. 21-godišnjak je potom lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade. O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju ovog događaja.

( MUP TK /RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*