Zmajevi u Evropi bruse formu za Wales i Belgiju

U sinoćnjim utakmicama odigranim u engleskom Capital One Cupu, talijanskoj Seriji A, njemačkoj Bundesligi, Kupu Rusije i Hrvatskom kupu nastupili su pojedini bh. reprezentativci. Neki su imali više, a neki manje sreće.

Edin Džeko je sinoć u utakmici šesnaestine finala Capital One Cupa odigrao cijeli susret za Manchester City protiv Sheffield Wednesdayja. Građani su pobijedili 7:0, a Dijamant je postigao dva gola, prvi u 53., a drugi u 77. minuti. Građani su prošli u osminu finala gdje ih čeka Newcastle.

Miralem Pjanić je bio strijelac pobjedničkog gola za Romu, koja je na gostovanju savladala Parmu rezultatom 2:1. Popularni Mali princ je postigao prelijep gol iz slobodnog udarca u 88. minuti utakmice i tako donio Romi tri boda. Odigrao je cijelu utakmicu. Vučica je druga na tabeli i ima 12 bodova kao i prvoplasirani Juventus.

Toni Šunjić se upisao na listu strijelaca u sinoćnoj utakmici šesnaestine finala Kupa Rusije u kojoj je Kuban kao gost savladao Baltiku rezultatom 2:1. Toni je postigao vodeći gol za svoj tim u 25. minuti utakmice.

Ervin Zukanović je odigrao cijelu utakmicu u porazu Chieva na gostovanju kod Sampdorije. Domaći su pobijedili rezultatom 2:1. Zukanović je dobio žuti karton. Selektor reprezentacije BiH je rekao da će na Ervina računati kad zaigra u prvom timu svog kluba, nogometaš je to ispunio, a sada je na potezu Pape.

Vedad Ibišević je odigrao 12 minuta u remiju Stuttgarta na gostovanju kod Dortmunda rezultatom 2:2. Popularni Vedo se oporavio od bolesti, imao je dobru priliku za gol, ali je bio neprecizan.

Emir Spahić je u pobjedi Leverkusena nad Augsburgom odigrao cijelu utakmicu i zaradio je žuti karton.

Avdija Vršajević je odigrao cijelu utakmicu za Hajduk, koji je pobijedio Funtanu u šesnaestini finala Hrvatskog kupa.

Tino Sven Sušić je odigrao prvo poluvrijeme u pobjedi Hajduka nad Funtanom rezultatom 2:0 u šesnaestini finala Hrvatskog kupa.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*