Uspjeh Energoinvesta: Izvoz opreme u Alžir vrijedan 1,5 miliona KM

Nakon što je Energoinvest d.d. tokom 2013. godine, u velikoj konkurenciji najvećih svjetskih kompanija dobio tender i ugovario izgradnju 60 kilovoltne stanice TS Mahdia s kupcem Sonelgas, prvi put je uspio direktno ugovoriti i realizirati nabavku, sklapanje i integraciju telekomunikacijske opreme za TS Mahdia te je pripremiti za izvoz i implementaiju u Sonelgas, saopćeno je danas iz Energoinvesta.

Usvajanjem novih metodologije rada i proizvodnje/integracije telekomunikacijske opreme, realiziran je novi bosanskohercegovački proizvod i na taj način se Energoinvest d.d. Sarajevo u području telekomunikacija svrstao u rang velikih svjetskih kompanija tipa Siemensa, Alstoma, ABB-a kada je u pitanju sopstvena proizvodnja i isporuka telekomunikacijskih rješenja i isporuka na treća tržišta Afrike.

“U samom procesu proizvodnje i integracije opreme, koji smo realizirali u fabrici TEO , ne samo da je zaposleno 15 Energoinvestovih stručnjaka i više od 30 saradnika podizvodžaca, već je angažirano i više od pet podizvodžaca uglavnom iz BiH, čime je finalno generirano trajno operativno jezgro znanja i izvrsnosti pod okriljem Energoinvesta d.d. Sarajevo“, navodi se u saopćenju.

Vrijednost posla i izvoza je 1.550.000 KM, a ugovorena su još dva posla ovog tipa vrijedna 7.000.000 KM koje Energoinvest namjerava realizirati tokom 2014. i 2015. godine.

(TDImagazin)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*