?

Održano međunarodno takmičenje u triatlonu “Tuzla open 2018.”

I ove godine je u Tuzlanskom kantonu održano međunarodno takmičenje u triatlonu. Bilo je ovo četvrto u organizaciji   „Belokranjskih optimista“ i UG „Tuzbad“ Tuzla.

Ove godine su se takmičenja odvijala u Bašigovcima, a takmičili su se takmičari iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Italije.

Inače, triatlon takmičenje sastoji se iz nekoliko sportskih disciplina, a najčešće su to: biciklizam, plivanje i trčanje. Takmičar tokom utrke mora proći kroz sve unaprijed određene dionice plivajući, vozeći bicikl i trčeći. Upravo za ove discipline Rajsko jezero je savršen izbor i nudi odlične uslove. Nakon nekoliko etapa i jako neizvjesne završnice  najuspješniji takmičari ove godine bili su Damir Muratović ( BiH), Matjaž Barič (Slovenija) i Janez Stopar (Slovenija).

Uzme li se u obzir znatno veća relacija/etapa ove godine u odnosu na prethodne, kao i činjenica da su pojedini takmičari učestvovali i na ovogodišnjem „Maršu mira“ u Srebrenici, ostvareni rezultati su i znatno veći.

Takmičenje će se nastaviti i narednih godina, a neki od planova su učešće svih takmičara na „Maršu mira“ u Srebrenici, sistematsko uključivanje takmičara i iz drugih zemalja uže i šire regije, sprovođenje edukacija u školama radi proširenja ovog sporta prvenstveno u Bosni i Hercegovini.

Cjelokupan program ” Triatlon-Tuzla open 2018.”,  osim pored sportskog dijela, obuhvata i stručne edukacije, brojne obilaske, zabavna druženja, posjete kulturno-historijskih znamenitosti kako Tuzlanskog kantona tako i gradova iz šireg okruženja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*