Završena sjednica Gradskog vijeća Tuzla

Gradsko vijeće Tuzla u drugom je dijelu današnje sjednice usvojilo izvještaje o radu i poslovanju JP Tržnice -pijace Tuzla doo Tuzla, JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla, JP Centralno grijanje dd Tuzla, JKP Pannonica doo Tuzla, JP BIT Centar doo Tuzla, JKP Komunalac Tuzla, JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla i JKP Komemorativni centar doo Tuzla za 2017. godinu.

Nakon razmatranja, usvojeni su i izvještaji o radu za 2017. godinu JU Narodno pozorište Tuzla i JU za predškolski odgoj i obrazovanje Naše dijete Tuzla , dok izvještaj o radu JZU Gradske apoteke Tuzla za 2017. godinu, vijećnici nisu podržali.

Vijećnici su primili k znanju Informaciju o realizaciji zaključaka  sa tematske sjednice o problematici aerozagađenja  na području Grada Tuzla, održane 23. januara ove godine. Usvojen je i srednjoročni i godišnji plan potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva.

Usvojene su i mjere za rekonstrukciju sale Gradskog kulturno-umjetničkog društva Bosna, jer u sali u kojoj vježbaju članovi ovog KUD-a , prokišnjava krov. Ova odluka bit će proslijeđena nadležnim gradskim službama.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*