SM BiH o policijskim službenicima i migratskoj krizi

Savjet ministara Bosne i Hercegovine (SM BiH) danas će održati sjednicu, tokom koje će se,na prijedlog Ministarstva odbrane (MO) BiH, razmatrati Nacrt zakona o policijskim službenicima BiH, te

Savjet ministara će, na prijedlog Ministarstva sigurnosti razmotriti i Informaciju u vezi sa stanjem sigurnosti u BIH u kontekstu pojačane migrantske krize po zaključku 144. sjednice SM BiH i 61. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Na sjednici će biti razmotrena i Informacija o odgovoru Evropske komisije na upućenu molbu za razmatranje pomoći Evropske unije Bosni i Hercegovini u vezi sa migrantskom krizom, čiji je predlagač Direkcija za evropske integracije.

Takođe, na prijedlog MO BiH, na sjednici će biti razmotren i Nacrt sporazuma o saradnji u zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa između SM BiH i Vlade Azerbejdžana, sa izvještajem o pregovorima.

Na dnevnom redu sjednice, biće i Prijedlog odluke o usvajanju politike plata i naknada u institucijama Bosne i Hercegovine za period 2019-2022. godine, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH, kao i Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun plate zaposlenim u institucijama BiH za 2019. godinu.

Prijedlog odluke o usvajanju Politike upravljanja vazdušnim prostorom Bosne i Hercegovine će takođe biti razmatran.

Savjet ministara BiH će, između ostalog, razmotriti i Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, čiji su predlagači Salko Sokolović, Senad Šepić, Sadik Ahmetović, poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Sjednica Savjeta ministara biće održana u 11.30 sati, u Sarajevu.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*