Prvi regionalni kamp “Srebrenica Music Camp 2018”

“Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice, uz finansijsku podršku “Fonda Otvoreno društvo BiH” i prijatelja organizacije “Bauern Helfen Bauern”, organizuje prvi regionalni kamp “Srebrenica Music Camp 2018” na kojem će učestvovati 170 djece iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kamp će trajati od 29. jula do 4. avgusta.

Cilj “Srebrenica Music Camp 2018” je da se kroz orkestarske i horske radionice omogući pristup kulturi i umjetnosti, koji će učesnike iz tri zemlje potaknuti na interkulturalni dijalog, razumijevanje i zajedničku saradnju.

Učesnici kampa imaće priliku da se upoznaju i da rade sa vrhunskim i svjetskim stručnjacima, kao što je gospodin Gerald Wirth, predsjednik i umjetnički direktor Bečkih dječaka, koji će ujedno i dirigovati završnim koncertom 3. avgusta u Kulturnom centru Srebrenica od 19,00 sati.

Na kampu učestvuju:

El sistema Srbija, Music Art project (MAP) i “Čarobna nota”,

El sistema Hrvatska, “Sustav Orkestara Djece i Omladine” – SO DO i

Bosna i Hercegovine, “Kuća dobrih tonova” Srebrenica.

“Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice je multietnički muzički projekat pomirenja i kreiranja boljeg suživota za djecu iz Srebrenice, Bratunca, Potočara i Skelana koji okuplja više od 350 djece od 2 do 17 godina. Program se realizuje od 2012. godine i besplatan je za svu djecu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*