Pozitivan primjer zajedničkog djelovanja Općinskog vijeća, komisija, izvršne vlasti i javnih preduzeća u Tuzli

Predsjednik Komisije za ljudska prava i slobode Općinskog vijeća Tuzla, Mirnes Ajanović, obavještava građane i institucije na području općine Tuzla, da je Komisija za ljudska prava i slobode, zbog velikih hladnoća i sa ciljem zaštite zdravlja građana (penzionera, djece, učenika i studenata, uposlenika u firmama) dana 24.09.2014. godine, zatražila od menadžmenta JP Centralnog grijanja d.d. Tuzla, da što prije počne sezona grijanja u Tuzli.

Nakon zahtjeva Komisije i obavljenog usmenog razgovora sa direktorom JP Centralno grijanje d.d. Tuzla, Komisija je juče zvanično od Centralnog grijanja obaviještena o aktivnostima na otpočinjanju sezone grijanja.

Od jučerašnjeg dana u sistem zagrijavanja je puštena para i svi građani mogu očekivati tople radijatore u naredna dva dana. U ovom vremenskom periodu građanima će biti bez naknade (besplatno) isporučivana toplotna energija sve do zvaničnog otpočinjanja sezone grijanja u Tuzli.

Uskoro se može očekivati i početak realizacije projekta priključenja drugih kolektivnih i individualnih stambenih objekata na sistem daljinskog grijanja u svim mjesnim zzajednicama u Tuzli.

Građani Tuzle, koji nisu priključeni na sistem daljinskog zagrijavanja, koji to žele moći će pod izrazito povoljnim uvjetima da se priključe i da uživaju blagodeti sistema daljinskog grijanja u Tuzli.

Ovo još jedan jedan od pozitivnih primjera zajedničkog djelovanja Općinskog vijeća, komisija, izvršne vlasti i javnih preduzeća u Tuzli za dobrobit građana Tuzle.

(Komisija za ljudska prava i slobode Općine Tuzla)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*