Starčević: U utakmicu protiv Radnika ulazimo potpuno spremni

Fudbaleri Tuzla Cityja u okviru drugog kola Premijer lige BiH na stadionu Tušanj u Tuzli sutra dočekuju ekipu Radnika iz Bijeljine.
Tuzlaci su ovu sedmicu proveli u nadoknađivanju nedostataka koje su imali u utakmici protiv Širokog Brijega. Također, tuzlanski štoperi Poturalić, Stokić i Mahmutović u proteklim danima su radili u punom kapacitetu zbog čega će šef stručnog štaba Slobodan Starčević imati više rješenja za predstojeći susret.

“Nadam se da ćemo efikasnost povećati i odigrati dobru utakmicu. Ispred nas je iskusna i takmičarski dobro postavljena ekipa koja zna dobro odigrati na rezultat. U ovu utakmicu ulazimo potpuno spremni i nadam se da ćemo se sretni i zadovoljni s Tušnja vratiti u svoju bazu”, rekao je Starčević na današnjoj konferenciji za medije.

Sastav tuzlanske ekipe za susret protiv Radnika bit će poznat nakon današnjeg treninga.

“Radnik će kroz svoj princip igre pokušati da nas iznenadi, ali mi smo spremni za takav scenarij i mi ćemo svoj stil igre pokušati primijeniti i u ovoj utakmici”, nastavio je Starčević.

Igrač Tuzla Cityja Jovo Kojić kaže da njegovu ekipu očekuje teška utakmica.

“To je jedna kvalitetna ekipa koja igra čvrsto i kompaktno. Defanzivno veoma dobro stoje. Sigurno će pokušati kontrama i polukontrama da ugroze naš gol, ali mi ćemo obratiti pažnju na to. Tokom ove sedmice smo jako dobro radili i nadam se da ćemo uspjeti doći do prva tri boda u Premijer ligi BiH”, poručio je Kojić.

Utakmica između Tuzla Cityja i Radnika je na rasporedu u subotu od 17 sati.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*