Tihićev tabut danas će biti izložen u zgradi Parlamentarne skupštine BiH

Tabut Sulejmana Tihića, zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, bit će izložen u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu danas u devet sati, prenosi Anadolu Agency.

Protokolom posljednjeg ispraćaja Sulejmana Tihića, predviđeno je da se uz tabut smjenjuje počasna straža sve do 11 sati, kad je predviđeno održavanje komemoracije u velikoj sali Parlamenta BiH.

Istovremeno, do početka komemoracije bit će upriličen upis u knjigu žalosti.

Na komemoraciji Tihiću, koji je bio i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), obratit će se predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda PSBiH Dragan Čović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Staša Košarac, predsjednik Kluba poslanika SDA u PS BiH i potpredsjednik SDA Asim Sarajlić i potpredsjednik SDA Adil Osmanović.

Tabut će biti iznesen na plato ispred PS BiH u podne, kad će biti klanjana i dženaza koju će predvoditi reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

Povorka s Tihićevim tabutom će potom krenuti ka Bosanskom Šamcu gdje će u 16,10 sati biti klanjana dženaza i obavljen ukop u haremu Bijele džamije.

Tihić će biti sahranjen u rodnom Bosanskom Šamcu prema vlastitoj želji, saopćeno je iz SDA čiji je predsjednik bio od 2001. godine.

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*