Protest protiv Prajda u centru Beograda

Pokret Dveri organizovao je večeras u centru Beograda protest protiv održavanja Parade ponosa, najavljene za sutra u u centru prestonice.

Sa prostesta, organizovanog na Trgu Republike poručeno je i da će okupljeni čekati odluku Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti koja bi večeras trebalo da odluči da li će se Prajd održati.

Okupljeni su nosili državne i zastave Dveri, a uz uvrede na račun premijera Aleksandra Vučića, na skupu su se čule i modifikovane navijačke pjesme protiv održavanja Prajda poput “P….. gradom neće šetati, neće šetati”.

Predstavnik Dveri Vladan Glišić pozvao je okupljene na miran i nenasilan protest poručivši Birou za koordinaciju službi bezebdnosti da “ne proziva okupljene zbog gluposti – gej parade”.

Na skupu je prikazan i ruski film “Sodoma” koji kako su organizatori rekli ukazuje na poguban uticaj promocije homoseksualizma na djecu i porodične vrijednosti.

Glišić je prije pocetka skupa rekao novinarima da je kampanja Dveri bila uzbunjivanje javnosti, odnosno “da ljudi shvate da priča o gej paradi nije priča o ljudskim pravima”.

– Ovo okupljanje treba da ohrabri građane Srbije da javno kažu svoj stav koji je većinski – da ne treba da bude gej parade – rekao je Glišić.

On je dodao da ovo nije “homofobično okupljanje već okupljenje protiv LGBT aktivista koji pokušavaju da uvedu totalitaranu ideologiju u naše škole i kuće i da nas dovedu u situaciju da porodične vrijednosti više ne budu glavne vrijednosti u Srbiji”.

Predstavnik Dveri Danilo Tvrdišić kaže da je protest organizovan kako bi se žaštitila djeca od agresivne promocije ideologije homosekusalizma.

– Dveri su ovde danas, jer želimo jasno i precizno da poručimo vladi Srbije da je zaslaganje za gej paradu i uopšte promocija homoseksulanih prava protuvustavno djelovanje – rekao je Tvridšić.

Prema njegovim riječima, to zalaganje nema nikakve veze sa ljudskim pravima, već obrnuto – “predstavlja atak na većinu građana i tradicinalne vrijednosti”.

Skup obezbjeđuju brojni redari Dveri, na Trgu Republike je prisustna i policija, a saobraćaj se normalno odvija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*