Nakon svađe mladić izboden u predjelu grudnog koša

Sinoć oko 22 sata u centralnom gradskom parku u Tuzli došlo je do masovne tuče između dvije skupine mladića, pri čemu je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede u predjelu grudnog koša i abdomena. Prema riječima Izudina Šarića, portparola MUP-a TK „riječ je o 20.-godišnjem E.D. koji je zadobio više povreda oštrim predmetom u predjelu grudnog koša i abdomena, nakon čega je prevezen na UKC Tuzla“.

Ersija Aščerić – Mujedinović, portparol Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla kazala je da se „kod E.D. se radi o veoma teškim povredama, zbog čega je trenutno na respiratoru u Jedinici za intenzivno liječenje u Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju“.

Prema informacijama iz MUP-a TK, najprije je došlo do verbalne prepirke između dvije skupine mladića, nakon čega je jedan od njih nožem nanio drugom mladiću povrede opasne po život. Službenici policije uhapsili su tri osobe inicijala Z.J. N.V. i E.D., koji su bili na jednoj strani u tuči, dok su sudionici s druge strane bili E.D., A.H., R.H., i N.D. Uviđaj su obavili službenici MUP-a TK i dežurni tužilac.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*