Hapšenje Imamovića čim kroči u BiH

Vehabijski vođa i osnivač vehabijskih zajednica u Gornjoj Maoči i Gornjoj Dubnici Nusret Imamović, koji se nalazi na ratištu u Siriji i kojeg je Stejt department stavio na listu najopasnijih svjetskih terorista, biće uhapšen čim se pojavi u BiH.

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) naveli su da je Imamović već duže vrijeme pod istragom i da raspolažu informacijama da se od decembra prošle godine nalazi na sirijskom ratištu.

Portparol SIPA Kristina Jozić kaže da imaju obavještajne podatke da Imamović učestvuje u oružanim sukobima u Sitiji. ”Ako se vrati u BiH, SIPA će u saradnji s Tužilaštvom preduzeti zakonom predviđene mjere.

Radi prevencije i dokazivanja krivičnih djela terorizma, stalno prikupljamo obavještajna saznanja o tome”, kaže Jozićeva, a prenosi Glas Srpske.

Imamovića je Stejt department stavio na listu deset specijalno označenih terorista zbog njegovog angažmana u Siriji. Sva njihova imovina u SAD biće blokirana a američkim državljanima zabranjeno je da sarađuju s njima i da im pomažu.

Imamoviću je centar iz Beča dao zadatak da ujedini sve vehabije iz BiH, Srbije, Makedonije, Crne Gore i sa Kosova koji ratuju u Siriji.

(Danas.info)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*