Azmir Husić dao otkaz Denisu Sadikoviću

Upravni odbor FK Sloboda na čelu sa predsjednikom Azmirom Husićem danas je donio odluku o prekidu saradnje sa Denisom Sadikovićem, piše Tuzlanski.ba

Sadiković je sa fudbalerima Slobode u devet odigranih kola BH Telecom Permijer lige BiH osvojio isto toliko bodova, što prema svemu sudeći nije zadovoljilo UO FK Sloboda.

– Žao mi je što se ovo moralo desiti, jer smo imali plan sa Sadikovićem ići na duže staze. Međutim, računa se rezultat, a kada ga nema, trner je prvi na udaru – izjavio je Husić za medije.

Za sada još uvijek nije zvanično poznato ko će umjesto Sadikovića sjesti na užarenu klupu Crveno-crnih. Zajedno sa šefom stručnog štaba Denisom Sadikovićem, smijenjen je i prvi pomoćnik Denis Karić, dok trener golmana Mirsad Dedić, ostaje do dolaska novog šefa stručnog štaba, čiji se dolazak u Tuzlu očekuje sutra u popodnevnim satima.

Za novog trenera na prijedlog Saše Vugdalića u kombinaciji je Adnan Zildžević. Zildžević je trenersku karijeru gradio u Sloveniji, zapažen trag je ostavio u slovenskom prvoligašu Krka iz Novog Mesta. Opcija je bio Blaž Slišković, ali se bivši selektor BiH nije izjasnio. Uprava čvrsto stoji na putu stabilne FK Slobode.

Urađen je reprogram koji u tri godine vidi financijski čist FK Sloboda koji sebi više nikad neće dozvoliti ”agoniju niti napuštanje elitne PL”. Naredno 10. kolo Sloboda je gost kod ekipe Drine iz Zvornika., nakon čega na Tušanj dolazi Zvijezda iz Gradačca.

(Tuzlanski.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*