Demobilizirani borci u ponedjeljak 27. augusta predaju zahtjev za održavanje hitne sjednice oba doma Federalnog parlamenta

Demobilizirani borci u ponedjeljak 27. augusta predaju zahtjev za održavanje hitne sjednice oba doma Federalnog parlamenta, do 3.septembra će čekati odgovor, a ako ne dobiju, dolaze 9. septembra pred parlement FBiH i -idu do kraja, zaključeno je na današnjem sastanku demobiliziranih boraca u Sarajevu.
U Kampu boraca ispred  nekadašnjeg sjedišta Vlade FBiH u Sarajevu    demobilizirani borci Armije Republike BiH i HVO-a   na sastanku su iznijeli uvjerenje da su ih aktuelne vlasti prevarile- i SBB i SDA i SDP… Jer,  ni na posljednjoj sjednici Zajedničke komisije za usaglašavanje Zakona o pravima demobiliziranih boraca i njihovih porodica nije pronađeno rješenje za novi Zakon.

Nakon posljednjeg sastanka u Mostaru, predstavnici Zajedničke komisije odlučili su da Zakon ide na ponovnu doradu u Vladu Federacije BiH.

Demobilizirani borci Armije RBiH i HVO-a ,kako kažu, ogorčeni su na sve institucije zato što se nisu uključili u rješavanje njihovog problema.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*