Održana press konferencija Naše stranke

„ Socijalno stanovanje kao pomoć mladim bračnim parovima“ tema je o kojoj je govoreno na današnjoj press konferenciji Naše stranke.

U svom obraćanju Darjan Minov, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona je istakao da Naša stranka ne nudi slogane i prazna obećanja, već konkretne promjene i rješenja. Što se tiče problema mladih u vezi stambene politike,Minov ističe da Naša stranka daje priliku mladima za realizaciju njihovih ideja.

Jasmin Alić, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona ističe da cilj ove stranke nije samo da ukažu na problem, nego da poruče građanima da su spremni da poslije izbora preuzmu odgovornost u rješavanju istih. „Naš konkretan prijedlog u vezi problema stambenog pitanja mladih, jeste izgradnja socijalnih stanova za mlade bračne parove od strane države. Ova naša ideja je temeljena na dobrim primjerima zemalja iz regiona i drugih europskih zemalja, i predstavlja konkretan način ulaganja u mlade, podsticanje mladih na formiranje porodice, način povećanja nataliteta, i u konačnici ona je jedan od načina ostanka mladih u BiH“, istakao je Alić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*