Pronađeno 29 migranata kod Bijeljine i Doboja

U toku noći i jutra na području grada Bijeljina pronađeno je 28 ilegalnih migranta iz Pakistana i Iraka, saopšteno je iz bijeljinske Policijske uprave /PU/.
“Na području PU Bijeljina u noćnim i jutarnjim časovima sa 26. na 27. avgust pronađeno je 28 ilegalnih migranata u tri odvojene grupe, koji su na

teritoriju Republike Srpske ilegalno ušli iz susjednih zemalja”, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici PU Bijeljina su u 00.15 časova u Karađorđevoj ulici pronašli 12 lica, za koja je provjerama utvrđeno da je riječ o ilegalnim migrantima iz Pakistana bez identifikacionih dokumenata.

U mjestu Janja, grad Bijeljina, u 1.35 časova pronađeno je sedam lica bez identifikacionih dokumenata, a provjerama je utvrđeno da je riječ o ilegalnim migrantima iz Pakistana.

Jutros je u mjestu Suvo Polje, grad Bijeljina, pronađena grupa od devet migranata, bez identifikacionih dokumenata, a provjerama je utvrđeno da je riječ o ilegalnim migrantima iz Iraka.

Među pronađenim migrantima iz Iraka je pet muškaraca, jedna žena i troje djece.

Sva pronađena lica predata su službenicima Granične policije BiH u Bijeljini u dalju nadležnost.

Policija iz Petrova pronašla je ilegalnog migranta iz Pakistana čiji su inicijali A.J. /27/, koji je uočen na odbojniku posljednjeg vagona teretnog voza koji se kretao iz Doboja prema Tuzli, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Pronađeni migrant predat je Službi za poslove sa strancima – Terenskom centru Doboj, na dalje postupanje.

Iz policije navode da je pronalasku ovog migranta prethodila prijava.

 

(Vijesti.ba / NN)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*