FILE PHOTO: President of Republika Srpska (Serb Republic) Milorad Dodik speaks during an interview with Reuters in his office in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina January 8, 2024. REUTERS/Marko Djurica/File Photo

Dodik: Rezolucija o Srebrenici će, ako bude donesena, trajno podijeliti BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da gotovo sa sigurnošću može da kaže da politički predstavnici država u UN-u, iza kojih stoji pet i po milijardi ljudi, neće podržati rezoluciju o Srebrenici.

Dodik je istakaoo da će ta rezolucija trajno podijeliti BiH, ako bude donesena, upitavši šta raditi sa onima koji misle da su Srbi genocidni.

“Mi smo pripadnici i potomci jednog svijetlog, hrabrog, srpskog naroda koji je izdržao ono što nijedan drugi narod ovdje nije”, rekao je Dodik u Banjaluci.

On je naglasio da je izabran da brani identitet srpskog naroda, da je izabran da ne ćuti, već da govori.

“To što ćeš ti nama ovdje obezbijediti da u školskim programima napišemo to što vi hoćete, to samo može da bude vaš pusti san i ozbiljan nesporazum. Ne samo politički, nego istorijski, a onda znači i nacionali nesporazum”, rekao je Dodik. 

Dodik je naveo da je Srebrenica “podvala”, napomenuvši da se zločin desio od 11. do 18. jula, a onda su u to, kako je rekao, “utrpali sve što su mogli, i one koji su ranije poginuli, i one koji su poginuli u Zenici, a stavili su i žive ljude”.

“To govori da je bila podvala, od početka smišljena, jer je trebalo Americi, nekim drugima da pravdaju svoje bombardovanje, svoje rano priznanje BiH”, rekao je Dodik.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*