(VIDEO) Sinoć otvoreno “Pozorište bez granica”: Besplatne predstave za građane

Međunarodni susreti pozorišta s Balkana „Pozorište bez granica“ ove godine u Tuzlu će u periodu od 28. augusta do 2. septembra dovesti blizu 50 gostiju, odnosno amaterske i alternativne glumačke grupe, ali i profesionalne glumce.

Ovogodišnje, 18. festivalsko izdanje sinoć otvoreno je domaćom, tuzlanskom predstavom pod nazivom “Evropejci” u izvedbi tuzlanskog Draft Teatra.

 

Večeras, drugog dana festivala na repertoaru je predstava „Neću da ćutim“ Amaterskog pozorišta ˝Branislav Nušić˝ iz Šida, a trećeg predstavu ˝Čekačot˝ koju potpisuje “Dom na Mladi” Štip iz Makedonije. U petak 31. augusta na programu je predstava ˝Stvar izbora: Zašto slušam Marčela˝ Teleport Teatra iz Novog Sada, dok u subotu festival zatvara predstava ˝Evropejci˝, ovaj put u izvedbi Prokupačkog varoškog pozorišta Histrion iz Srbije.

Sve predstave će se igrati u Narodnom pozorištu Tuzla, sa početkom u 19 sati i 30 minuta. Ulaz na sve predstave je slobodan.

Kao organizator „Pozorišta bez granica“ se potpisuje tuzlansko Udruženje Draft Teatar. Festival se realizira u sklopu manifestacije Ljeto u Tuzli.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*