Crvena Zvezda, PSV i Benfica u Ligi prvaka

Sinoć su odigrane revanš utakmice play-offa za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka, a plasman u elitno klupsko fudbalsko takmičenje izborili su Crvena Zvezda, PSV Ajndhoven (Eindhoven) i Benfika (Benfica).

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u Ligu prvaka nakon što su u gostima igrali neriješeno 2:2 sa Salzburgom u revanš utakmici baraža. U prvom meču prošlog utorka u Beogradu bilo je neriješeno 0:0 i zbog golova u gostima dalje ide tim iz Srbije.

Salzburg je poveo pogotkom Munasa u 45. minuti, da bi poslije samo tri minute igre u nastavku isti igrač iz jedanaesterca povisio na 2:0.

Veliki preokret je uslijedio sredinom drugog poluvremena kada je El Fardu Ben golovima u 65. i 66. minuti izjednačio na 2:2 i odveo ekipu nekadašnjeg šampiona Evrope u grupnu fazu Lige prvaka, prvi put otkad se najjače klupsko takmičenje igra u ovom formatu.

PSV je sa ubjedljivih 3:0 potvrdio trijumf u dvomeču sa Bate Borisovim. Strijelci su bili Bergvijn, De Jong i Lozano. Holanđani su u prvom meču u Bjelorusiji slavili sa 3:2 i ukupnim rezultatom 6:2 osigurali nastup u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Benfika je nakon 1:1 iz prve utakmice protiv PAOK-a u Lisabonu potvrdila klasu na gostovanju u Solunu i ostvarila visoku pobjedu od 4:1. Grci su prvi poveli golom Prijovića u 13. minuti, ali je Benfika preokrenula golovima Žardela, Picija i Salvija koji je dvaput bio precizan sa bijele tačke.

Portugalci su tako sa ukupnih 5:2 izborili grupnu fazu takmičenja UEFA Lige prvaka.

Plasman u Ligu prvaka su nakon revanš utakmica baraža obezbijedili Ajaks (Ajax), Jang Bojs (Young Boys) i AEK iz Atene.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*