Otvoren rekonstruisani Biro za zapošljavanje u Živinicama (FOTO)

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović otvorio je danas rekonstruisani Biro za zapošljavanje u Živinicama. Cilj rekonstrukcije, ili bolje rečeno  izgradnje novog objekta, nije bio samo građevinskog karaktera, nego se radi o prilagođavanju fizičkog prostora novim metodama rada koje će Služba provoditi u narednom periodu. Ove, nove metode tiču se razdvajanja administrativnih od savjetodavnih usluga, a sve u cilju bržeg i efikasnijeg pružanja usluga.

Podsjećamo Služba za zapošljavanje TK je 2015. godine potpisala Memorandum o suradnji i realizaciji „Reformskog paketa“ sa Projektom zapošljavanja mladih – YEP od kada su zajedničkim naporima uspjeli rekonstruisati biroe u Gradačcu, Banovićima, Tuzli, Lukavcu, Kladnju i Kalesiji, te educirati veći broj zaposlenika Službe za rad po novim procedurama. Realizaciju Reformskog paketa finansijski je podržala i Vlada Švicarske uz pomoć njemačke konsultantske kuće GOPA u BiH.

Nakon rekonstrukcije živinička služba za zapošljavanje posjeduje moderno uređene prostorije, tehničku opremu i zaposlenike sa razvijenim vještinama pružanja savjeta za kvalitetno i brzo traženje zaposlenja.

Tokom svog obraćanja prisutnim gostima premijer Suljkanović se zahvalio Vladi i ambasadi Švicarske na svesrdnoj pomoći i podršci koju pružaju ovom projektu, kao i predstavnicima GOPA-e, koji su svojim usmjeravanjem i savjetima pomogli realizaciju ovog projekta.

„Danas kada imam priliku vidjeti kako sve ovo izgleda, mogu sa sigurnošću reći da će građani Živinica ubuduće sve svoje poslove u ovim službama obavljati brže, ugodnije, a prije svega efikasnije nego što su to imali priliku raditi ranije. Cilj rekonstrukcije, ili bolje rečeno izgradnje novog objekta Službe za zapošljavanje, bio je prilagođavanje novim, modernim i evropski prihvatljivim metodama rada koje će Služba provoditi u narednom periodu. Sve ovo sigurno će doprinijeti da na brži način nezaposlenima omogućimo ostvarivanje njihovih prava, i da im pomognemo u traženju zaposlenja“ rekao je premijer Suljkanović i dodao da „je ovo za nas novina, ali radi se o prilagođavanju evropskim normama jer po ovom sistemu rade mnoge zemlje u zapadnoj Europi.“

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*