Sampdoria ponizila Napoli, Quagliarella postigao spektakularan gol, Lazio napokon slavio

Nogometaši Sampdorije pobijedili su na Luigi Ferrarisu u Janovu u okviru trećeg kola Serije A ekipu Napolija rezultatom 3:0.

Napolitanci su tako nakon startnog stopostotnog učinka, do kojeg su stigli preokretima, doživjeli prvi poraz, dok je Sampdoria slavila u svojoj prvoj domaćoj utakmici nakon tragičnog rušenja mosta u Genovi.

Sjajni Defrel je prvo doveo domaće u vodstvo u 11. minuti na asistenciju Saponare, a onda u 32. minuti iskoristio dodavanje Quagliarelle za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je raspoloženi Quagliarella fenomenalnim golom petom u 75. minuti.

Lazio je rezultatom 1:0 slavio protiv lokalnog rivala Frosinonea i tako osvojio prve ovosezonske bodove. Gosti su tokom ljetnog prijelaznog roka kompletno redizajnirali ekipu pa je poraz bio i očekivan. Gol vrijedan tri boda postigao je Alberto u 49. minuti. Pobjedničku ekipu je kao kapiten predvodio bh. veznjak Senad Lulić.

Bh. reprezentativac Rade Krunić je igrao svih 90 minuta u remiju Chieva i Empolija (0:0), kao i Ervin Zukanović u porazu Genove u gostima protiv Sassuola (5:3).

Rezultati:

Atalanta – Cagliari 0:1
Chievo – Empoli 0:0
Lazio – Frosinone 1:0
Sampdoria – Napoli 3:0
Sassuolo – Genoa 5:3

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*