Juniori AK „Sloboda-Tehnograd” vicešampioni BIH za 2018. godinu

Jučer je u Sarajevu održano Državno prvenstvo u atletici za juniore i juniorke, na kome su takmičari AK „Sloboda-Tehnograd” osvojili titulu viceprvaka BiH za 2018. godinu. Ekipni prvaci BiH postali su juniori AK „Banja Luka” sa osvojenih 45 bodova, ispred AK „Sloboda-Tehnograd” koji su osvojili 41 bod, i AK  „Zenica” sa 39 bodova.

Najbolji takmičar Ekipnog prvenstva BiH  je atletičar AK „Sloboda-Tehnograd”   Hajrudini Vejzović koji je pobijedio u disciplinama 100 m i skoku u dalj.

Titlu viceprvaka BiH osvojili su: Hajrudin Vejzović, Smajo Ibrahimović, Edhem Vikalo, Tarik Musić, Omer Memić, Muamer Arnautović, Emar Đonlić, Abdulah Šiljić i Elvir Kapić.

U ženskoj konkurenciji titulu ekipnih prvakinja BiH za 2018 godinu osvojile su juniorke AK „Zencia” ispred AK „Sarajevo” i AK „Novi Grad”, dok je ekipa AK „Sloboda-Tehnograd” osvojila 3 mjesto.

Sljedeća takmičenja na kojima će nastupiti naši takmičari su Medjunarodni atletski miting „Bože Gagro” – 15 septembra, te Ekipno prvenstvo BiH za seniore-ke – Zenica 22.  Septembra.

(RTV7/AK Sloboda-Tehnograd)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*