Prekinuta sjednica Predstavničkog doma, nije bilo kvoruma

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen Bosić (SDS) nakon sjednice Proširenog Kolegija obavijestio je poslanike da se sjednica Doma prekida, jer nije osiguran kvorum.

Naime, kako je javila reporterka N1 Tina Jelin – Dizdar, sjednica je prekinuta a Predsjedavajući ovog doma Mladen Bosić je kazao da se sjednica može formalno održati.

“Nova sjednica se može održati formalno, ali vjerovatno do toga neće doći”, kazao je Bosić.

Prije prekida sjednice, zakazana je pauza od sat vremena, a poslije toga pet minuta se utvrđivalo da li ima kvoruma ili ne za nastavak sjednice.

Predsjedavajući ovog doma Mladen Bosić sazvao je sjednicu proširenog Kolegija.

“Ispada sad mi teba da ispaštamo. Pozovite ljude da dođu da rade”, kazao je zastupnik Nezavisnog bloka Senad Šepić na šta mu je Bosić odgovorio da je zvonilo zvono i da je urađeno sve što je u mogućnosti kada je u pitanju rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Prethodno su zasjedanje ovog doma napustili zastupnici iz klubova SNSD-a i DNS-a koji su se na bojkot odlučili jer je odbačena njihova inicijativa za smjenu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*