Đoković pobijedio Milmana i plasirao se u polufinale US Opena

Novak Đoković se plasirao u polufinale US Opena pobjedom protiv Johna Millmana u tri seta. U borbi za finale Đoković će odmjeriti snage sa Keijem Nishikorijem.
Novak Đoković slavio je u meču četvrtfinala US opena protiv Johna Millmana – 6:3, 6:4, 6:4, za dva sata i 50 minuta igre.

Đoković je bio bolji rival u prvom setu, ali kako je odmicao taj dio igre budio se i Millman. Drugi set je obilježio problem Srbijanca sa želucem i gorušicom što je dovelo do pada njegove snage i ritma, ali Australac to nije uspio iskoristiti. Upravo suprotno, Đoković je i u ovom setu napravio jedini break i poveo sa 2:0.

U drugom setu smo vidjeli i neobičnu situaciju – dok je Đoković čako zatražene lijekove, Millman mu je rekao da ide u svlačionicu kako bi se presvukao. Đoković je bio malo iznenađen, ali on je ostao na svom mjestu.

U trećem setu srbijanski igrač rano dolazi do breaka, a nakon toga ne koristi još nekoliko prilika da dođe do ubjedljivije i brže pobjede. Ispalo je da je nekoliko propuštenih break prilika u ovom dijelu meča moralo da mu se “obije” o glavu. Nakon dvije vezane sudijske opomene za Đokovića, Millman dobija break i vraća se u meč. Ipak, Novak je uzvratio još jednim breakom i nakon toga više nije bilo dileme – na svoj servis došao je do pobjede.

Đokoviću će rival biti Kei Nishikori, a drugi polufinalni par čine Nadal i Del Potro.

Đoković će odigrati 33. polufinale grand slama u karijeri. Samo Roger Federer ima jedno više od njega. Kada je u pitanju US OPen, ovo je Novaku 11. uzastopno polufinale.

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*