Sutra Međunarodni memorijalni „Turnir mira – Aco Stanković 2014“

U organizaciji Bokserskog kluba Tuzla, sutra će u Mejdanu biti održan Međunarodni memorijalni „Turnir mira – Aco Stanković 2014“. Pored memorijala, povod da se turnir održi u ovom terminu su, 2.oktobra Dana oslobođenja Tuzle, 30 godina rada SKPC Mejdan, te proglašenja Tuzle gradom.

Tradicionalni turnir se održava već trinaestu godinu u spomen na Acu Stankovića, borca Armije Republike Bosne i Hercegovine, i člana Bokserskog kluba „Sloboda“, koji je poginuo 17.oktobra 1992.godine u Kukovini na Majevici. Kako je kazao direktor BK „Tuzla“ Mihridžan Turčinović, ovaj memorijal je bio u kalendaru Evropske bokserske federacije, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava, nekada trodnevni turnir danas se održava jedan dan.

„Veliki je interes za ovaj turnir, kako u Bosni i Hercegovini tako i u regionu. Međutim, zbog nedostatka finansijskih sredstava, ograničeni smo na deset do dvanaest borbi. Očekujemo takmičare iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, dok smo nastup boraca iz Njemačke morali odgoditi, jer to iziskuje velike troškove. Naravno, nastpit će i naši takmičari“, kazao je Turčinović.

Bokserski klub „Tuzla“ predstavljat će Mehanović, Čikarić, Milkunić, Paočić i Mrkaljević. „Boksam u kategoriji do 69 kg, nadam se sutra pobjedi jer sam se dobro pripremio, i to bi mi značilo za dalje samopouzdanje u karijeri“, kazao je bokser Muharem Paočić.

Ovom prilikom pozvani su svi ljubitelji boksa da podrže ovu manifestaciju, a organizatori obećavaju dobar i kvalitetan boks. 13.Međunarodni memorijalni „Turnir mira – Aco Stanković 2014“., počinje u 18 sati uz besplatan ulaz.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*