Dom naroda dao podršku izmjenama Zakona o krivičnom postupku BiH

Dom naroda Parlamenta BiH danas je dao podršku izmjenama Zakona o krivičnom postupku BiH, uz šest usvojenih amandmana.

Delegati su jednoglasno usvojili i zaključak Kolegijuma Doma naroda da ovo zakonsko rješenje bude upućeno u Predstavnički dom po hitnom postupku.

Predlagač Genjac podsjetio je na činjenicu da je ovo zakonsko rješenje dugo vremena bilo u parlamentarnoj proceduri, te da su amandmani postignuti kompromisom.

Delegat iz Kluba Srba Sredoje Nović naveo je kako su delegati ovog kluba predložili određeni brj amandmana, te da su ranije bili protiv toga da se ovo zakonsko rješenje razmatra po hitnom postupku.

On je izrzio zadovoljstvo zbog činjenice da su izmjene ZKP-a postignute kompromisno, poručivši da je ovo dokaz kako bi svi važni zakoni, posebno oni koje predlažu poslanici i delegati, trebalo da idu u redovnu proceduru, kako bi se na adekvatan način moglo raspraviti o njima.

“Da smo ovako radili i na Izbornom zakonu, ubjeđen sam da danas ne bismo imali pitanja da li će izborni rezultati moći biti impelemntirani”, kazao je Nović.

Delegat iz Kluba Hrvata Mario Karamatić ponovio je kako su izmjene ZKP-a postignute na osnovu dogovora, a njegov kolega Bariša Čolak naveo je kako je Klub Hrvata uložio šest amandmana.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*