Novi sportski poligon za učenike OŠ Pasci

U OŠ Pasci danas je svečano otvoren sportski poligon, na koji su učenici ove škole već dugo čekali.

Zahvaljujući zalaganju donatora iz Londona i menadžmenta škole, od sada će učenici nastavu tjelesnog odgoja kao i ostale sportsko – rekreativne aktivnosti moći svakodnevno sprovoditi na novom poligonu. Projekat su također finansijski podržali Udruga mladih Par selo – Dubrave i Vlada TK.

Presjecanje vrpce i svečani čin otvaranja obavili su dugogodišnji prijatelj škole, profesor Brian Dipple iz Londona i bivša uposlenica, nastavnica Berbić Almira. Profesor Brian godinama je pratio gradnju i značajno finansijski podržao izgradnju poligona, zbog čega su mu se u OŠ Pasci posebno zahvalili.  Njegova saradnja sa školom traje od 2007. godine. Za realizaciju projekta izgradnje sportskog poligona i prikupljanje finansijkih sredstava pomoć su pružile dvije britanske škole, golf klub i porodica gospodina Dipple-a.

Novi poligon bit će na raspolaganju i građanima MZ Pasci, lokalnim udruženjima i organizacijama, jer ova škola ima odličnu saradnju sa lokalnom zajednicom.

U OŠ Pasci se nadaju da će u skorije vrijeme uspjeti izgraditi i fiskulturnu salu kako bi učenici i nastavnici imali priliku da provode školski plan i program kao i druge osnovne škole na području TK.

1

2

3

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*