Barcelona teškom mukom i nakon preokreta slavila kod Real Sociedada

Katalonci su tako potvrdili da se nalaze u odličnoj formi, dok je Sociedad ponovo poražen nakon što je u prošlom kolu izgubio na gostovanju kod Eibara.

Ipak, nije sve tako dobro krenulo za Barcelonu. Već u 12. minuti domaći su poveli. Moreno je dočekao centaršut iz slobodnog udarca i dodao glavom, a loptu je primio Elustondo i poslao je u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Nije Barca imala mnogo prilika do odlaska na odmor, a najbolju je propustio Pique u 36. minuti, dok je sudija Del Cerro šest minuta kasnije nakon korištenja VAR tehnologije odbio zahtjev igrača Barce da im se dosudi najstrožija kazna.

U nastavku su Katalonci krenuli na sve ili ništa. Šanse su se redale kao na traci, a redom su promašivali Messi u dva navrata, Dembele i Pique, dok je s druge strane Oyarzabal dva puta mogao Barcu baciti na koljena.

Međutim, u 63. minuti Barcelona dolazi do izjednačenja, kada je Suarez bio na pravom mjestu u pravo vrijeme kako bi odbijenu loptu zakucao u mrežu.

Rulli je dvije minute kasnije odbranio opasan šut Coutinha, a minut kasnije Dembele donosi preokret pokupivši još jednu odbijenu loptu za konačnih 1:2.

Barcelona je s današnjom pobjedom zadržala prvo mjesto s 12 bodova iz četiri utakmice, dok je Sociedad pao na desetu poziciju.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*