U povodu 30. godina Mejdana u Tuzlu stiže Carski ruski balet

Sportsko kulturno privredni centar Mejdan nizom aktivnosti obilježava 30. godina rada i postojanja. Obilježavanje je počelo Međunarodnim turnirom u gimnastici, slično kao i prije 30 godina kada je Mejdan otvoren, ističe Mirsad Filipović, direktor SKPC Mejdan. Održana je i rukometna utakmica, za večeras je najavljen bokserski turnir, a danas je upriličen i prijem za bivše radnike sportskog centra koji su trenutno u penziji.

Do kraja godine bit će održan niz sportskih i kulturnih manifestacija, a direktor Filipović, ekskluzivno za RTV 7, najavljuje dolazak Carskog ruskog baleta što će sigurno obradovati brojne građane.

Mejdan u ovom trenutku ispunjava u potpunosti svoju funkciju i misiju a razlog za to je i povratak sporta u grad. Svi sportski kolektivi koji rade u Mejdanu su visokorangirani premijerligaši i svaki drugi dan se u dvoranama igraju utakmice. U prosjeku 1000 građana iz tog razloga svaki drugi dan posjeti Mejdan.

U narednom periodu radit će se na revitalizaciji Mejdana, a prioritet je utopljavanje objekta, zbog smanjenja troškova ali i potrošnje energije.
Svojevrstan simbol Tuzle, koji iza sebe ima bolje i lošije dane, od naredne godine bi mogao biti u novom ruhu. To će sigurno privući još više građana ali i osigurati veći broj kulturnih i sportskih manifestacija u našem gradu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*