Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Tuzla u povodu Dana oslobođenja Tuzle

U povodu obilježavanja 2.oktobra, Dana oslobođenja Tuzle, danas je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Tuzla. Obilježavajući ovaj datum, koji se smatra jednim od najznačajnijih u istoriji Tuzle, vijećnici Općinskog vijeća i gosti sa kantonalnog, federalnog i državnog nivoa vlasti, čestitali su svim građanima i građankama 2.oktobar i poželjeli da Tuzla i dalje nastavi njegovati svoju antifašističku tradiciju. Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla je podsjetio na ambijent u kojem je počeo Drugi svjetski rat, ali i na buđenje otpora u BiH i Tuzli.

Istakao je da ove godine Dan oslobođenja Tuzla obilježava u jednoj od najtežih postratnih godina, ali i da pored toga imamo razloga za slavlje. Jedan je usvajanje Zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenih radom termoelektrana, ali i onaj zahvaljujući kome je Tuzla postala gradom.

Svečanoj sjednici su prisustvovali i Miralem Nuhanović, zamjenik Premijera TK, Slađan Ilić, predsjednik Kantonalne Skupštine, Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH i Denis Bećirović, zamjenik predsjedavajućeg predsatvničkog doma BiH. Specijalni referat na sjednici je izložila partizanka Nađa Biser – Taso, koja je učestvovala u istorijskim bitkama na Neretvi i Sutjesci, ali i u onima za oslobođenje Tuzle.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*