Policija se sukobila s katalonskim separatistima

Lokalna katalonska policija intervenisala je u subotu kako bi stvorila barijeru, kada je separatista bacio ljubičastu boju na čovjeka koji je bio u maršu podrške španskoj policiji

Policija se u centru Barcelone sukobila sa grupom katalonskih separatista, koji su se okupili da protestuju protiv još jednog marša španskih policajaca koji traže povećanje plata.

Lokalna katalonska policija intervenisala je u subotu kako bi stvorila barijeru, kada je separatista bacio ljubičastu boju na čovjeka koji je bio u maršu podrške španskoj policiji.

Pripadnici sigurnosnih snaga koristili su pendreke kako bi vratili nazad separatiste i razdvojili ih od suprotstavljene grupe.

Napetost je sve veća u španskoj sjeveroistočnoj regiji Kataloniji uoči ponedjeljka i obilježavanja godišnjice nelegalnog referenduma o nezavisnosti, koji je sproveden po nalogu regionalnog Parlamenta. Referendum je prerastao u nasilje kada su se pripadnici španske nacionalne policije i žandarmerije sukobili sa glasačima. U sukobima je povrijeđeno na stotine ljudi.

(federalna.ba/AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*