(VIDEO) “Učiteljski poziv – realnost i očekivanja”

Povodom Dana učitelja, na Filozofskom fakultetu u Tuzli, danas je upriličen okrugli sto na temu „Učiteljski poziv – realnost i očekivanja“, a organizovao ga je Odsjek za razrednu nastavu.

“Cilj je da se skrene pažnja na doprinos rada svih učitelja,  na njihovu ulogu i značaj, te da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni”, kazala je doc.dr. Lejla Muratović, voditeljica odsjeka za Razrednu nastavu UNTZ.

Dan učitelja obilježava se još od 1994. godine kao podsjetnik na 5. oktobar 1966. godine kada je potpisana „Preporuka“ o statusu učitelja, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta.

Na okruglom stolu govorile su predstavnice Udruženja učitelja TK, Aida Gazibegović i sadeta Zulić kao i gošća Emina Berbić-Kolar, prodekanica za razvojno-stručni rad Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u osijeku. Dijalogu su doprinjeli i predstavnici Pedagoškog zavoda iz Tuzle, Sead Jahić i Nikola Čiča, direktor Pedagoškog zavoda TK.

Opširnije u prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*