(VIDEO) “RevolTucija”: Kako glasati, zašto, za koga i kakva su očekivanja od predstojećih izbora?

Opći izbori u Bosni i Hercegovini 2018. održat će se 7. oktobra. Ovo će biti osmi opći izbori u historiji Bosne i Hercegovine. Za izbore su se prijavile 72 političke partije i 39 nezavisnih kandidata. Svi punoljetni građani naše zemlje imaju priliku učestvovati u odlučivanju i dati svoj glas onome koga smatraju najboljim za dalji politički rad u Bosni i Hercegovini.

Kako glasati, kako izabrati za koga, neka su od pitanja kojima smo posvetili oktobarsko izdanje emisije RevolTucija. Prisjetit ćemo se nekoliko aktivnosti koje je proveo Omladinski pokret Revolt, govorit ćemo o javnoj tribini  pod nazivom “Glas za mlade”, kao i o prvoj radionici u okviru projekta,  „Kako, zašto i za koga???“, a bit će riječi i o uličnoj akciji „Labirint 2018“.

Naši gosti su članovi Omladinskog pokreta Revolt sa kojima smo razgovarali o najaktuelnijoj temi u Bosni i Hercegovini, obzirom da je preostalo još samo par dana do održavanja izbora. Imat ćemo priliku pogledati i poslušati anketu sa mladima o njihovoj izlaznosti na izbore, kako su odlučili za koga glasati, šta očekuju od predstojećih izbora i na kojim sve problemima je potrebno dalje raditi.

Bit će riječi i o rezultatima monitoringa rada Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, kao i o aktivnom posmatraču izbornog procesa u BiH – Koaliciji za slobodne i poštene izbore Pod lupom.

Više u video prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*