U Srpcu pronadjene tri laboratorije i 501 stabljika indijske konoplje

Policija je u Srpcu pronašla tri laboratorije i 501 stabljiku modifikovane indijske konoplje, od koje se dobija opojna droga skank.

Laboratorije su pronađene jučer na osnovu višemjesečne opservacije i operativnog rada, u tri prostorije u kući vlasništva Z.M. (1969.), u mjestu Razboj Ljevčanski, u općini Srbac.

Prilikom zasjede, jučer oko 04.20 sati, lišena su slobode osobe D.C. (1971.) iz Prijedora i V.B. (1959.) iz Banje Luke, osumnjičene da su proizvodile i stavljale u promet modifikovanu opojnu drogu skank.

Iz CJB Banja Luka danas je saopćeno da su policijski službenici, s ciljem pronalaska dokaza, na osnovu naredbe Okružnog suda Banja Luka, izvršili pretres na dvije lokacije na području Grada Banja Luka i jedne na području Srpca koje koriste osumnjičene osobe te pronašli 501 stabljiku genetski modifikovane indijske konoplje, kao i specijalnu opremu koja se koristi za proizvodnju skanka, lampe za osvjetljavanje i zagrijavanje biljke.

Nakon završene kriminalističke obrade, V.B. je danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga sproveden u Okružno tužilaštvo Banja Luka.

Protiv vlasnika kuće, Z.M., dostavljen je izvještaj zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, a po instrukciji postupajućeg tužioca D.C. je pušten na slobodu.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*