Spriječeno krijumčarenje 14 migranata iz Irana, Indije i Pakistana

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su krijumčarenje 14 ilegalnih migranata bez identifikacionih dokumenata u saradnji sa službenicima Policijske uprave Široki Brijeg.
U razgovoru sa službenicima Granične policije BiH izjavili su da dolaze iz Irana, Indije i Pakistana. Strani državljani su otkriveni na području Širokog Brijega kontrolom opela, bh. nacionalnih oznaka.

Vozilom je upravljala N.H. (1975.), državljanka Bosne i Hercegovine. U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se i F.H. (1977.), također, bh. državljanin.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “krijumčarenje ljudi“ protiv N.H. i F.H. bit će dostavljen izvještaj ovoj instituciji.

Službenici Jedinice Granične policije Velika Kladuša predali su M.Ć. (1991.) službenicima Policijske stanice Velika Kladuša. Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuju Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela „teška krađa“ i Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela “razbojništvo“.

Državljanin BiH kontroliran je pri ulasku u našu zemlju na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša.

Pri ulasku u BiH na MGP Gradina lišen je slobode S.M. (1963.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci zbog krivičnog djela “izbjegavanje davanja izdržavanja“. Bh. državljanin predat je službenicima Policijske uprave Gradiška.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beča pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode Đ.B. (1962.). Bh. državljanina potraživao je Općinski sud u Zenici zbog krivičnih djela “teška krađa“ i “krađa“. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Zeničko-dobojskom kantonu.
(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*