Danas ističe rok koji je Davor Dragičević dao vlastima RS

Danas ističe rok koji je Davor Dragičević,  otac ubijenog Davida,  dao vlastima RS da pronađu ubicu njegovog sina. Od danas, najavio je, uzima pravdu u svoje ruke.

Davor Dragičević, otac ubijeniog Davida Dragičevića na skupu “Pravda za Davida” u Banjaluci prošlog četvrtka na kojem  se okupilo 40 000 ljudi, dao je rok vlastima RS do četvrtka , 11. oktobra, da pronađu ubicu njegovog sina Davida.

“Rok do četvrtka, ili pravdu uzimam  u svoje ruke”, uzviknuo je tada Davor Dragičević, a masa mu je klicala.

On je optužio vlast i MUP Republike Srpske za organizovanje i ubistvo njegovog sina Davida ,te rekao da zna ko ga  je ubio.

Optužio je  Darka Ilića kao naručioca ubistva njegovog sina.

“Ovo je početak vašeg kraja, a našeg života!, poručio je davor Dragičević 5. oktobra, kada je vjerovao da vlasti koje optužuje neće osvojiti izbore.

Davor Dragičević i grupa “Pravda za Davida” već šest mjeseci protestiraju na Trgu Krajine u Banjaluci, tražeći od vlasti Republike Srpske da uhapsi i procesuira naručioce i izvršioce ubistva njegovog sina Davida.

David Dragičević ubijen u martu, od tada se građani okupljaju
Banjalučki student David Dragičević nestao je u noći 17. na 18. mart ove godine, kada je počela potraga za njim.

Pronađen je mrtav u banjalučkoj rječici Crkveni 24. marta.

Iako je nakon obavljene obdukcije rečeno da se slučaj smrti Dragičevića smatra samoubistvom, naknadni događaji i obdukcije navodili su na zaključak da je student David Dragičević ubijen.

Nedavno je i zvanično Tužilaštvo u Banjoj Luci pokrenulo istragu pod pretpostavkom da se radi o ubistvu, a nekoliko ljudi je pod sumnjom da su učestvovali u zataškavanju dokaza u slučaju Dragičević.

Davidova smrt je pokrenula višemjesečne protestne skupove “Pravda za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine, a istoimena facebook grupa danas broji preko 350 hiljada članova.

Skupove predvodi Davidov otac Davor Davor Dragičević. Učesnici su Trg Krajine prozvali “Davidov trg”, a prepoznatljivi simboli okupljanja postali su refren Davidove pjesme “Klinac u getu” i visoko uzdignuta stisnuta pesnica.

Skupovi se održavaju svakim danom sa početkom u 18 sati.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*