Danas zasijedala Vlada TK

Vlada TK danas je prihvatila Informaciju o stanju u industriji, energetici i rudarstvu sa ostvarenim rezultatima poslovanja za prvih šest mjeseci ove godine. Analizirani su rezultati u 39 preduzeća i napredak je ostvaren o oblastima rudarstva i energetike, dok su prihodi smanjeni u oblasti industrije.

Usvojena je i Odluka o izmjenama i dopunama Pozitivne liste lijekova Tuzlanskog kantona. Na novoj listi nalaze se 704 lijeka, dok ih je 10 skinuto sa liste jer, rekao je Alen Kamerić ministar zdravstva TK, farmaceutske kuće čiji su to lijekovi, nisu ispoštovale određene federalne odredbe. On je naglasio da su cijene lijekova sada usklađene na novou BiH, te da građani iz TK od sada neće morati ići u Republiku Srpsku kako bi kupili jeftinije lijekove.

Vlada TK nije prihvatila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Direkcije cesta Tuzla, jer je, prema riječima Mustafe Isabegovića, ministra trgovine, turizma i saobraćaja, kasno dostavljen i sadrži određene nedostatke. Razriješen je dužnosti dosadašnji direktor Direkcije regionalnih cesta TK Fuad Imamović i na njegovo mjesto za vršioca dužnosti imenovan je Amir Jahić iz reda zaposlenih. Vlada TK prihvatila je, između ostalog i Informaciju o napretku u izradi Strategije razvoja Tuzlanskog kantona za period 2016. – 2020. Godina, razmotrila Plana jesenje sjetve u 2014. godini za područje Tuzlanskog kantona, te donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o jedinstvenoj listi ortopedskih i drugih pomagala.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*